Les jugadores del Generali HC Palau reben el suport del director del Consell Català de l’Esport davant el repte de la Copa Intercontinental

Aquest dimecres 7 de febrer ha tingut lloc, al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans, una trobada informal de suport a les jugadores del Generali HC Palau, que la setmana vinent disputen la Copa Intercontinental, on hi han estat presents el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, l’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, i el president de l’HC Palau, Salva Garcia.

El primer equip femení de l’HC Palau emprendrà aquest dimarts viatge a l’Argentina per disputar a la localitat de San Juan, del 16 al 18 de febrer, la segona edició de la Copa Intercontinental femenina d’hoquei patins, sent aquesta la primera vegada que l’equip palauenc lluitarà per aquest títol que enfronta als millors equips europeus i americans.

Un desplaçament que suposa una important despesa econòmica que podrà ser sufragada gràcies a les aportacions del Consell Català de l’Esport i de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

La Copa Intercontinental femenina d’hoquei patins només s’ha pogut dur a terme fins el moment només en una única ocasió. Va ser al 2018 i es va fer a la mateixa localitat argentina de San Juan. L’intent de consolidació d’aquesta competició en la seva vessant femenina (la masculina compta ja amb vint edicions disputades) es va veure interrompuda per la irrupció de la pandèmia de la covid. Aquella primera edició la va guanyar l’equip argentí Concepción PC, que es va imposar a la final 4-2 al Telecable HC.

En aquesta segona edició que es celebra enguany hi participen el Generali HC Palau com a guanyador de la Female League Cup al 2022, el Telecable HC com a guanyador de la Champions League Women al 2023, i l’Andes Talleres SC i el Club Social y Deportivo Aberastain, com a campió i sots campió sud-americà respectivament al 2022.

El Generali HC Palau disputarà la semifinal el dissabte 17 de febrer davant l’equip argentí Andes Talleres SC, mentre que l’altre semifinal la jugaran el dia anterior, el divendres 16, el Telecable HC i el Club Social y Deportivo Aberastain, també argentí. Els guanyadors de tots dos enfrontaments disputaran la final el diumenge 18.