La Copa de la Reina es resisteix

Laura Vicente intenta aturar el penal que ha posat el 2-0 en el marcador.
El Generali HC Palau no ha pogut portar avui des de Calafell l’únic títol que encara no té a les seves vitrines, la Copa de la Reina. I li ho ha impedit el Telecable HC, l’equip que fa una setmana les va eliminar de la Copa d’Europa. Les lleones han lluitat fins l’ultim moment, però no han pogut superar les asturianes, que s’han imposat per 3 gols a 1.
El Generali HC Palau, subcampiones de la Copa de la Reina 2023

El partit ha estat força disputat, com tots els que han protagonitzat aquests dos equips durant tota la temporada. La primera part ha acabat amb un 1-0 al marcador i el Generali HC Palau volcat per aconseguir l’empat. La segona part ha seguit un guió semblant al de la semifinal europea. Quan les palauenques més apretaven per remuntar, les de Gijón han marcat dos gols que, ha falta de 8 minuts han rematat les catalanes. Un gol d’Aina Florenza a poc del final ha servit per maquillar el resultat.

El Generali ha arribat a la final després de derrotar al Deportivo Liceo en el partit de quarts de final i al CP Fraga en les semifinals. El primer dels dos partits es va haver de decidir a la pròrroga les gallegues van plantejar un partit molt defensiu i van aconseguir posar les coses difícils al Generali HC Palau. Finalment, Aina Florenza, en el llançament d’una falta, i Laura Puigdueta, en el segons temps de la pròrroga, van aconseguir col·locar el 2-0 en el marcador.

El mateix resultat es va donar en la semifinal contra el CP Fraga, que venia de derrotar al CP Manlleu per 4-0 en l’altra eliminatòria. Les noies que entrena Ivan Sanz també van haver de bregar força contra el Fraga, i el primer gol, d’Aina Florenza, no va arribar fins a dos minuts per la mitja part. Berta Busquets, ja ben entrada la segona part, va fer pujar el 2-0 al marcador, però fins al xiulet final es va haver de mantenir el tipus contra un CP Fraga que ho va donar tot.