Campiones de la Copa de la Reina!!

Aquest any sí. Per fi la Copa de la Reina arriba a les vitrines de l’HC Palau després de que el Generali HC Palau hagi derrotat al Telecable HC a la tanda de penals.

La final de la Copa de la Reina Iberdrola 2024 deparava un guió no apte per cardíacs. En un partit de domini absolut de l’equip palauenc sobre les asturianes van ser aquestes les que es van avançar al marcador a vuit minuts del descans a l’aprofitar Sara Roces una falta directa fruit d’una targeta blava vista per Laura Puigdueta.

Amb aquest 0-1 favorable al Telecable, i que ni de bon tros era reflexe del que succeïa a la pista, es va arribar al descans.

A la represa la tònica va ser la mateixa de la primera part. Domini absolut del Generali HC Palau, que la tancada defensa de l’equip asturià i la seva portera anaven refusant fins que a falta de cinc minuts per acabar el partit Berta Busquets transformava una falta directa per aconseguir l’empat a 1.

L’equip palauenc va continuar assetjant la porteria del Telecable HC per mirar d’aconseguir el gol que li donés una més que merescuda victòria final, però aquest no va arribar, ni al tram final del partit, ni en la pròrroga que es va haver de disputar.

El títol es va decidir en una tanda de penals que va començar amb els dos primers llençaments de l’equip palauenc errats a l’hora que les asturianes els transformaven. I quan tot semblava que la Copa tornaria a marxar cap a Astúries va arribar l’èpica que feia justícia esportiva. Després de l’errada de tots dos equips en el tercer llençament, Aimee Blackman i Berta Busquets marcaven el quart i el cinquè mentre les jugadores del Telecable fallaven els seus deixant la tanda igualada a 2. I a la mort súbita marcava de nou Berta Busquets i errava Sara Lolo donat-li així el títol al Generali HC Palau.

Merescut triomf de l’equip palauenc que aconsegueix per primera vegada a la seva història la Copa de la Reina després d’haver disputat les darreres quatre finals de manera consecutiva.