Aina Florenza, escollida millor esportista de l’any per l’Sport

Aina Florenza amb els guardonats de la gala de l'Sport

Aina Florenza, jugadora del Generali HC Palau-solità i Plegamans, ha estat reconeguda com a millor esportista catalana de l’any 2022. El premi li ha estat atorgat per un jurat encapçalat pel president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, el director del diari Sport, Lluís Mascaró, i la secretària general de l’esport de la Generalitat, Anna Caula, entre altres personalitats.

La jugadora del club palauenc va rebre el premi el dimarts 24 de gener, en la Festa de l’Esport Català que organitza l’UFEC i l’Sport i que aquest any celebrava la 26a edició. Florenza, que va ser presentada com la millor jugadora d’hoquei del món, va compartir protagonisme amb el multi campió mundial de trial Toni Bou, escollit millor esportista masculí d’enguany. L’entrega de premis es va fer a l’auditori del CaixaForum, amb una nombrosa presència d’autoritats de l’esport català. No hi va faltar tampoc la representació de l’Ajuntament, amb la presència de l’alcalde, Oriol Lozano, i de l’HC Palau, amb la figura del seu president Salva Garcia (a la foto flanquejant a la jugadora).

Aina Florenza amb el premi de millor esportista de l’any, flanquejada per l’alcalde, Oriol Lozano, i el president de l’HC Palau, Salva Garcia
Aina Florenza amb el premi de millor esportista de l’any, flanquejada per l’alcalde, Oriol Lozano, i el president de l’HC Palau, Salva Garcia.

La gala, que va ser retransmesa en directe per Esport3, va atorgar reconeixement a altres singulars esportistes i entitats, entre els quals va destacar Juan Carlos Unzué, que va rebre el premi a l’esperit esportiu.

En el moment de recollir el premi, la jugadora del Generali HC Palau, de 20 anys, va agrair la gran labor de tot l’equip del club palauenc i va fer una crida a les autoritats presents per fer un esforç que permeti professionalitzar l’hoquei femení, de manera que els permetí una millor conciliació personal.